Investeringen in het spoorwegnetwerk naar Londen noodzakelijk

De directie van Stansted Airport heeft de spoorwegbeheerder van Engeland gevraagd om meer ambitie te tonen, en een grotere visie te hebben om de potentie van Stansted Airport te bewijzen.

‘National Rail mist de ambitie en de visie’

De spoorwegbeheerder van the National Rail publiceerde vanochtend de voorstellen voor het onderhoud en de uitbreiding van de routes. Andrew Harrison (directeur van Stansted Airport) reageerde daarop met de volgende statement: ‘Network Rail ziet duidelijk dat het de diensten van en naar Stansted moet verbeteren, de voorstellen van vandaag missen vandaag ambitie en visie welke nodig is om snellere diensten voor de passagiers te leveren’.

De baas van het vliegveld ten noordoosten van Londen zei dat ze al aan het samenwerken waren met the National Rail om betere oplossingen te vinden voor de gebruikers van het vliegveld, en om de passagiers sneller te laten reizen naar Londen en andere steden rond Stansted Airport. Het is bijna een jaar geleden dat een Engelse onderzoekscommissie de nationale Engelse spoorwegen vroeg om de verbindingen met Londen te verbeteren.

Investeringen noodzakelijk voor de groei van Stansted Airport

Een snellere reis van en naar Londen zal het mogelijk maken om het vliegveld te laten groeien, en het zal de omgeving van het vliegveld ook ten goede komen. De hele regio gaat profiteren van verbeterde spoorwegen richting Londen, het zal de industrie van Londen tot en met Cambridge een sterke boost geven. We zullen doen wat we kunnen in samenwerking met the National Rail om te kijken wat de beste oplossingen zijn om de reistijd te verkorten. We zoeken dan ook naar een toezegging van de overheid om de investeringen aan de spoorweg tussen Londen en Stansted definitief door te laten gaan, iedereen zal ervan profiteren.