Parkeren op Stansted Airport // prijzen, tarieven en bedrijven

parkeren stansted airportParkeren op Stansted Airport is natuurlijk goed mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om dichtbij te parkeren en dan iets meer te betalen, of iets verder weg. Bij de laatste optie moet je er vaak met een busje naartoe. Stansted Airport onderscheidt eigenlijk vijf soorten parkeerplaatsen.

Parkeren op Stansted Airport

  • Meet&Greet is de eerste, op korte loopafstand van de terminal. Volgens het vliegveld is het goed voor elke parkeerduur. Een volledig verzekerde persoon brengt je auto dan naar een beveiligd deel. Een soort valet-parking dus.
  • ShortStay is voor een korter verblijf. Niet hier parkeren als je bijvoorbeeld 3 weken op vakantie gaat en dus 3 weken de auto op het vliegveld wilt laten staan, het is meer voor 1 tot 3 dagen. De ShortStay parkeerplaats ligt gewoon vlakbij de terminal.
  • MidStay is voor 3-8 dagen. Het ligt op 5 minuten afstand van de terminal. Er gaat een busje, die elke 10 minuten rijdt. Dit busje pendelt als het ware tussen de MidStay parkeerplaats en de terminal. De rit duurt nog geen 5 minuten. De MidStay parkeerplaats ligt iets zuidelijker dan de terminal zelf.
  • LongStay is voor een vakantie van 1 tot 3 weken. Hier rijdt ook het busje elke 10 tot 15 minuten. De afstand in tijd tot de terminal is 10 minuten. Deze Longstay parkeerplaats ligt bij het westelijkste puntje van het vliegveld.
  • Valet is de valet parking. Je boekt het van tevoren, en je geeft de sleutels bij de terminal gewoon aan degene die je auto naar de parkeerplaats rijdt. Je geeft ook je retour vluchtnummer op, en je auto staat er weer als je de terminal uit loopt. Dit is voor de mensen die het geld te besteden hebben want dit kost natuurlijk wel iets extra.

pond en euroExtra informatie over tarieven

Ter indicatie: Als je in het hoogseizoen je auto voor zes weken wilt parkeren op Stansted Airport ben je ongeveer 60 pond kwijt. Dit is circa 68 euro, maar dat ligt natuurlijk aan de wisselkoers. In het laagseizoen (januari) kost dit ongeveer 50 pond. Maar het ligt er natuurlijk ook aan of je de tijd hebt, en dus 10 minuten wilt wachten op het busje, en de busrit duurt dan 5 minuten (heen en terugreis dus x2), of dat je gewoon voor gemak kiest. Het verschil tussen ShortStay en Longstay is zowel in juli als in januari ongeveer 20 pond op een week. Parkeren op Stansted Airport kan dus prima, het is wel even 10 minuten uitzoekwerk wat nou het voordeligste is.